1982’de Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Tunç ATIL, iş yaşamına üniversite son sınıf öğrencisiyken, bugünkü Bosch Rexroth’un Türkiye temsilcisi Hidropar A.Ş.’de başladı. Çalışırken İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü bölümünü bitirdi. Askerlik sonrası bir yıl Demetaş A.Ş.’de çalıştı. 1987’de ortağı ile birlikte Dinamik Makine Ltd Şti.’ni kurdu.
1990’da Rexroth tarafından satın alınan işe ilk başladığı firmaya döndü. 1998’de Bosch Rexroth’un ana bayiliğini yapmak üzere kurduğu, hareket kontrol alanında Ar-Ge merkezi olarak faaliyet gösteren Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinde halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Aynı zamanda Kocaeli Sanayi Odası Meclis üyesi, Sanayide Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı ve ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.
1977 Kadıköy doğumlu olan İlham ÇELEBİ, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat ve Gemi Makina Mühendisliği bölümü lisans öğrenimi ardından Gebze Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.
İnsan ve toplum ilişkilerinin çalışma hayatında yarattığı nosyonlara odaklanmak ve içeriklere kavramsal düzeyde bakabilmek için 2023 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünü başarı ile bitirmiştir.Kişisel değer, tecrübe ve enerjisiyle, çalışanlarını harekete geçirerek tüm süreçlere ortak eden lider bir yönetici olma ülküsüyle “Saha Tüsside MBA Yönetici Gelişim Programını” tamamlamıştır.
Profesyonel iş hayatına, 2000 yılında sonrasında ortağı da olduğu Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi San. ve Tic. A.Ş’de proje mühendisi olarak başlamıştır. Sırasıyla Proje ve Satış Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı pozisyonlarıyla iş kariyerine devam eden ÇELEBİ, HKTM‘de 2016 yılından bu yana devam ettiği Genel Müdürlük görevini, 2024 yılında farklı alanlardaki deneyimlerini değerlendirmek amacıyla devretmiştir.
Dönüşüme olan ilgisi ve öğrenmeye olan hevesiyle çok sayıda ve çeşitli eğitimlere katılmıştır. Meslek birliklerinin fonksiyonlarına olan inancı ve birlikte iş yapmanın heyecanını sürdürme isteği ile TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nda etkin bir şekilde rol oynamıştır.
Sabancı Üniversitesi “Kurumsal Yönetim Forumu” tarafından aile içi şiddete karşı iş yerinde destek mekanizmaları oluşturulup kadına uygulanan şiddeti daha görünür hale getirmek amacıyla tasarlanan BADV Projesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitici Eğitiminde yer almıştır. HKTM’nin Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan “Kadının Güçlenmesi Prensipleri-WEPs” platformuna imza atmasına ön ayak olmuştur.
Mühendislik alanında ilham verici ilkelerin oluşturulabileceğini düşünmüş ve bunu “İyi Mühendislik” olarak adlandırmıştır. ÇELEBİ’ye göre “İyi Mühendislik”; bilimsel ilkelerle çelişmeyen, kalıcılığı ve sürdürülebilirliği esas alan, marifet üreten, karşısındakini dinleyen, bilgi ve deneyimlerini paylaşan, her türlü ayrımcılığı engelleyen, çevre ve iş güvenliği esaslarına uymayı sürekli hale getiren sağlam bir etik tavrı inşa etmektir.
İş ve hayat dengesinde nüanslara özen gösterirken hayaller kurmayı seven biridir. Onun için hayalleri düşüncelerini, düşünceleri ise gücünü oluşturmaktadır.
Berlin Teknik Üniversitesi TU Berlin’den 1994 yılında Yüksek Endüstri Mühendisi olan Dilek KURT, yüksek lisans programını aynı üniversitede “Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları” tez konusuyla tamamlamıştır.
İstanbul – Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS’de iş hayatına başlayan KURT, Endüstri Yönetimi ve Araştırma Bölümündeki uzmanlık ve yöneticilik görevlerinden sonra 1999 – 2011 yılları arasında MESS Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalışmıştır. KURT, Elginkan Holding’de İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürlüğünü yürütmüştür.
İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümünü kuran KURT, Gedik Üniversitesi ve ardından Türk Alman Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiş, ayrıca Türk Alman Üniversitesi’nde Dijital Dönüşüm Yetkilisi olarak görev almıştır.
Yeditepe Üniversitesi İİBF Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca) Bölümünde öğretim üyeliğine devam eden Prof. Dr. Dilek KURT; Dijital Dönüşüm Stratejileri, Dijital Liderlik, Kültürlerarası Yönetim ve İşletme Almancası derslerini vermektedir.
Önderliğinde kurulan NextGen Dijital Dönüşüm Liderleri topluluğu, dijital dönüşüm çatısı altında Y ve Z nesil Üniversite gençlerini sanayi temsilcileriyle buluşturmaktadır.
Tolga CANKURT, 1982 yılında doğmuş olup Sakarya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden 2005 yılında lisans derecesiyle mezun olmuştur. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde lisans eğitimine devam etmektedir.
Üniversite yıllarında aldığı eğitimle birlikte, yazılım alanında erken yaşlarda meslek hayatına adım atmıştır. 2007 yılına kadar çeşitli iş yerlerinde yazılım alanında tecrübe kazanmış olan Tolga CANKURT, 2007 yılından itibaren Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de farklı birimlerde yönetici olarak görev yapmıştır. Hareket kontrol teknolojilerinin hidromekanik, elektro-pnömatik, elektrikli tahrik, elektromekanik, otonom sistemler, mekatronik sistemler ve robotik gibi çeşitli alanlarında 20 yılı aşkın bir deneyime sahiptir.
Halen aktif olarak, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Ar-Ge Merkezi'nin yöneticiliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.
ODTÜ İşletme bölümünden mezun olan Beyza GENÇ, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yönetimi yüksek lisans programını tamamlamıştır.
İlk iş deneyimini Deloitte Touche Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'de denetim alanında kazanmıştır. Trakya Cam Sanayii A.Ş.'de çeşitli kademelerde görev alan GENÇ, Düzcam Grubu Mali İşler Direktörü ve İcradan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi görevlerinde bulunmuştur. Boğaziçi Üniversitesi MBA programını ve Harvard Business School GMP programını tamamlayan GENÇ, halen Boğaziçi Üniversitesi’nde çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim ihlalleri, politik risk ve finansal performans konusundaki doktora tezi çalışmasını sürdürmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını, eğitim faaliyetlerini ve danışmanlık hizmetlerini sürdürürken Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam etmektedir.